7 feb 2018, 10:28

Заведи ме там, Любов! 

  Poesía
281 1 0

 

Любов!
Заведи ме там
където Зимата е само ден!

 

И няма я
студенината в устните
които с целувка нашепват "иди си"!

 

В очите
на птица прелитаща
видях залеза на нежността в душата ти...

 

Море!
Нека вълните ти
измият сълзите от тази раздяла...

 

Щастливи
нека останат завинаги
Приятелите, които до последно умираха с мен.

 

Косите ти -
любимият шал
с който се топлех в самотните нощи

 

ще ги сменя
с корени влажни
и ще ме завие грижливо прохладната пръст...

 

Посята така
дано поникне в твоята памет
онази малка безценна частица Любов

 

която
горещо копнеех в душата си
единствено само на теб да даря!

 

Когато
погали те топлото Слънце
и ти стане приятно - усмихни се, Любима!

 

От небето
ще видя твоето щастие...
Тогава ще се почувствам отново щастлив!

© Ангел Милев Todos los derechos reservados

Музикален акомпанимент към стихотворението:

https://m.youtube.com/watch?v=vMRcO5H5TzQ

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??