Заведи ме в Слънчевата къща
Слънчев лъч, палаво-зимен,
докосваш ме с пръстите нежно.
Гониш деня ми сиво задимен
и вече не ми е толкова снежно.
Не ме докосвай само с надежда.
Ела, заведи ме в Слънчевата си къща!
Стъкми ми постеля от чисти облаци сини,
вратата от вятъра залости, да не ме връща.
Снежинките бели с любов ги стопи,
да грейнат в обич светена вода,
а с капчиците от тях ме изкъпи.
Сгрей и озари цялата ми душа.
В къщата си Слъчева ме заведи,
далече оттук, от сивото и студа.
Усмихни се с чисти и топли лъчи
над мене, Земята и над Света.
© Лидия Сиркавара Todos los derechos reservados
Благодаря!