Варвари, какво ли ще ми вземете?
Аз вече съм в номад превърнат!
Кракът ми стъпил е във стремето,
а конят ми
е здрав и пъргав!
Какво след мене ще рушите?
Какво след мене ще превземате?
Няма хора!
Ничия
земя,
белязана от преселение.
Тя иска някой да й дава!
Не можахме ние, но ако останете…
Създайте, варвари, държава!
И нека
да е с името
България!
© Кольо Колев Todos los derechos reservados