14 sept 2023, 18:26

Заветът към силните 

  Poesía » Civil
436 1 0

Завистта е подходът на слабите

и терзае душите прекършени.
Там, където загасват жаравите,
идват бляновете незавършени.

 

Завистта е в кръвта на несретника,
който винаги с нещо препънат е.
Тя гори в паметта на безделника
и в сърцето се гърчи и тлее.

 

Завистта е кошмарът на слабите,
подарили душите на демони.
Тя пресова в сърцето товарите,
но надеждата не ще догони.

 

Завистта е заветът към силните, 
да не спират вагона на похода.
И трамплин за греха на безсилните - 
да докоснат ръба на възхода...

© Наташа Басарова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??