"Завръщам се за теб"
Сега съм тук - завърнах се да те потърся,
а всичко ми напомня теб - неумолимо.
И стаите, и улицата - всичко ще претърся -
не го ли сторя ще е непростимо.
Дори да знам, че теб те няма,
а аз съм сигурна, повярвай - проверих,
пак тук ще се завръщам, ако не остана,
защото всичко свое аз ти подарих.
Когато тръгвам - намерила само следа,
заветът ми е: "Ще се върна."
Тогава пак жарава ще е пепелта
и бурята в попътен вятър ще превърна.
© Велина Виткова Todos los derechos reservados