26 dic 2007, 14:52

Завръщане 

  Poesía
561 0 1
Скитнико, къде отиваш?
Защо си вперил жаден поглед
в изстрадалите ми очи?
Връщаш се да разграбиш
с пълни шепи това,
което отдавна ти принадлежи?
Не се ли умори да грабиш, да раняваш;
да обикваш, да забравяш?
Не се ли умори да бягаш?
Защо се връщаш при
извора с отровните води?
Защо, за да си отидеш
преди от него да отпиеш
с жадни устни?
Но нека този
път да те предупредя,
ако си жаден -
да отпиеш ще ти позволя,
но пий до край, пий до дъно,
наздравица вдигни с Вечността.
Пий и опиянението завинаги
запази в своята душа!
Пази го, че нетрайни са само
преходните неща...

© Усмивка Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • МНОГО МИ ДОПАДНА,ЖЕСТОКО Е....СТИЛА МИ ХАРЕСВА СЪщО,ПОЗДРАВИ
Propuestas
: ??:??