12 dic 2009, 1:56  

Здрач/Twilight 

  Poesía » De amor
1278 0 6

Студен съм аз, но как да се държа студено,

щом близо си до мен,

и казваш, че за нас е отредено

да бъдем двама до последния си ден.


Ала за мене, мила, ден последен няма,

подарена ми е вечността,

в сърцето ми гнезди се пропастта голяма,

открехваща се между две сърца.


Но и това за мен не знаеш ти,

сърцето ми от камък изградено,

не трепва, даже не тупти,

студено, ледено и замрaзено.


Животно съм с инстинкти непреодолими -

глад за плът и кръв във мен напира,

жажди без човешка кръв неутолими,

сухота и мъки, които човекът не разбира.


Мислите човешки набързо аз прочитам,

виждам за какво си мислят те,

действията им виждам и предричам

и са като пешки в моите ръце...


А твойта кръв, за мене певица,

разкрива мирис като опиат,

красива като крилете на птица,

туптяща в непрекъснат кръговрат.


Представях си как целувам горещата шия,

където под тънка кожа кръвта ти кипи.

Казвах за силата си "Сдържай се, спри я!",

докато жаждата в гърлото започна да гори...



Но и болеше ме, ако мислех ти злото

обичах те вече силно и жарко,

а ти наивно ме гледаше в очите от злато,

не можех да ти откажа дори и за малко...


Привързвах се ден след ден повече към теб,

зависим вече бях във твоите ръцe

сърцето ми не беше вече лед,

обичаше то - беше истинско СЪРЦЕ!

 

 

 

 

... Twilight... Edward...

 

 

 

© Лора Цанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Аа Едуард,
    добре измислено
  • Много хубаво стихотворение!
    Докато го четох, си представях Едуард и Бела!
    Много добре написано!
    Ще чакам и за Новолуние! (:D)
  • Много ми харесва! Поздрави!
    Гледа ли втория филм? Боза... ама върколака е много секси.
    Напиши стихотворение и от негово име.
  • Много приятно стихче.Харесва ми.Вярно, че идеята вече е малко банална, но пък е представена красиво, а не блудкаво. Шестичка.
  • хм..хубава идея...
Propuestas
: ??:??