ЗДРАСТИ!
... когато моят ден смири най-сетне мъжките ми страсти
и в светли рими до зори със обич ще ви казвам: – Здрасти! –
ще ви прегръщам като брат в дактила, в ямба – и в хорея,
един светулчо в този свят! – за вас във стихчета ще грея,
дори да лудна в самота – и да си пукна! – непрочетен,
ще вярвам! – Бог ми очерта пред мене Път хилядолетен,
възможно е да съм нелеп? – със тия глупави прогнози –
на този свят за чий съм чеп с торбето стихове и прози?
И с туй, що пиша и чета, явих се на световен кастинг –
додето жив съм на света, със обич ще ви казвам: – Здрасти!
© Валери Станков Todos los derechos reservados