Здравей!
Птича песен ли ми каза,
че ме обичаш още ти?
Сутрин птичка сладкогласна
излива своите мечти.
Как гнездо ще свият двама,
ще хранят пиленца и те
ще са тяхната отмяна,
когато песента замре.
И когато свирне хала
и зла фъртуна сняг навей,
и природата заспала
под тези звуци зли немей,
ще поиска птича песен
през китна пролет да ú пей,
и ще слушам аз и есен
все този поздрав мил: "Здравей!".
© Даниела Тодорова Todos los derechos reservados