5 янв. 2012 г., 20:37

Здравей! 

  Поэзия
566 0 5

Здравей!


Птича песен ли ми каза,

че ме обичаш още ти?

Сутрин птичка сладкогласна

излива своите мечти.


Как гнездо ще свият двама,

ще хранят пиленца и те

ще са тяхната отмяна,

когато песента замре.


И когато свирне хала

и зла фъртуна сняг навей,

и природата заспала

под тези звуци зли немей,


ще поиска птича песен

през китна пролет да ú пей,

и ще слушам аз и есен

все този поздрав мил: "Здравей!".











© Даниела Тодорова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??