20 ene 2020, 23:14

Зебра 

  Poesía » Para niños
452 4 7

Днес пред детската градина

зебра на шосето легна.

Сякаш будна от година

тя на пътя се протегна.

 

Чак от Африка пристига

със трамвай и самолет.

Светофарът ѝ намига,

полицаят дава "пет".

 

На децата е приятел

и на бабите добри.

Спира мощния двигател,

спира всичките коли.

 

Вие нея потърсете,

тя ви пази от беди!

И по нея преминете

нищо, че дълбоко спи.

 

© Хари Спасов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??