8 dic 2008, 0:19

Зелените котки в очите й 

  Poesía
1882 0 26

Зелените котки в очите й

шеметно дразнят копнежите.

Трябва й ярко червило,

досущ  да прилича на себе си.

 

Трябват й бели завеси.

Иначе гола е. Пуста е.

Трябват й грозни гримаси.

Иначе ляга изкуствена.

 

Иначе гони звездите си -

по-съвършени от нея.

Тя не будува по залези.

Чака до мрак, да се слеят.

 

После разтваря си портите.

Рязко отмята косите,

сложила тон от парфюма си,

трайно премахващ следите.

 

...

Зелените котки в очите й

бясно издраскват лицето й.

Мразят безликите принцове,

дето пируват с сърцето й.

© Йоанна Маринова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??