"Цветен Георги" дари ни
с венец - от къпина, от глог,
и от здравец,
коприва притури и
с червен конец завърза...
на зелено дърво окачи кантара,
високи люлки
до небето изпрати -смях да кънти
Гергьовден - светъл ден,
на гергьовче мирише след дъжд,
а всяка капка е жълтица
и "играе"на берекет
заровено имане .
Бягат черни мисли,
подгонени от вейки и бодли,
бият камбани, а дядо
от нивата се връща,
заровил в нея червено яйце...
... на курбан мирише...
така е било.
© Дима Todos los derechos reservados
Честит Празник, мила Дима!
щастие и вдъхновение...