6.05.2010 г., 16:50 ч.

Зелено и цветно 

  Поезия » Друга
661 0 1

 

 

"Цветен Георги" дари ни

с венец - от къпина, от глог,

и от здравец,

коприва  притури и

с червен конец завърза...

на зелено дърво окачи кантара,

високи люлки

до небето изпрати -смях да кънти

 

Гергьовден - светъл ден,

на гергьовче мирише след дъжд,

а  всяка капка е жълтица

и "играе"на берекет

заровено имане .

Бягат черни мисли,

подгонени от вейки и бодли,

бият камбани, а дядо

от нивата се връща,

заровил в нея червено яйце...

... на курбан мирише...

 

така е било.

 

© Дима Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??