Зеленото човече
в България дойде.
Изкашля се и вече
ефира ни превзе.
Подмазват му се всички
от малкия екран:
министри, журналистки,
слуги на чичо Сам...
Кат̓ недарѐна сватя
на сватба, то така
неспирно обикаля
Европа и света.
От всички нагло иска
по нещо всеки ден.
България натиска,
ракети да дадем.
Сега нацисти разни
зад него се тълпят,
но щом ненужно стане,
за миг ще го свалят.
В Америка богата
ще търси после дом.
Такава е съдбата
на всеки жалък гном.
© Димитър Дунеловски Todos los derechos reservados