16.07.2023 г., 14:56 ч.

Зеленото човече 

  Поезия » Хумористична
226 1 0

Зеленото човече

в България дойде.

Изкашля се и вече

ефира ни превзе.

 

Подмазват му се всички

от малкия екран:

министри, журналистки,

слуги на чичо Сам...

 

Кат̓ недарѐна сватя

на сватба, то така

неспирно обикаля

Европа и света.

 

От всички нагло иска

по нещо всеки ден.

България натиска,

ракети да дадем.

 

Сега нацисти разни

зад него се тълпят,

но щом ненужно стане,

за миг ще го свалят.

 

В Америка богата

ще търси после дом.

Такава е съдбата

на всеки жалък гном.

© Димитър Дунеловски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??