24 jun 2023, 23:17

Земен рай 

  Poesía » Civil
293 4 3

Господи, колко е гиздав светът!

Господи, колко красив е!

Колко омая крие денят!

Колко потайна нощта е!

Колко изящност и чудеса!

Колко кътчета дивни!

Колко обич и топлота!

А нещо все ни не стига…

Колко магия, колко вълшебства

в дните ни земни се скитат.

От красотата сърцата потрепват

и кой я създаде се питат.

На небосклона ярки звезди

светлина чудодейна разпръскват.

Кой ли деня и нощта сътвори

и щом се срещнат потръпват.

Кой ли в синьо обагри простора,

тишината с' зелено дари?

Кой нарече кръвта на червеното,

а добротата се с бяло сдоби.

Кой рисува дъга седемцветна?

Где намери палитра, бои?

Виж, в прозореца слънце просветна

и зората надежда роди.

Красота, чудеса до безкрая!

Кой майсторски ги украси?

Подарил ни Всевишният рая,

съхранете го, ти, ти и ти…

Ромашка, 24.06.2023 г.

© Златка Чардакова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??