3 nov 2022, 7:10

Земя обругана 

  Poesía » Otra
169 0 0

Земя обругана

изгнила и зла,

земя на нечувано

бедни сърца

птици отчаяно

бягат оттук

лутат се с песен

дано се спасят

черно морето

залива брега

в страстна борба

да отмие греха

тъжни поляни

заливат се с прах

тъне в немилост

човешкият страх.

Немощно броди

бяла луна

сила намира

от мойта сълза

редом заставаме

слети в едно

пръсти преплитаме

дирим добро

в миг разцъфтява

пъстра земя

блясва надежда

изникват поля

всичко разкрива се

истинско пак

всичко открива се

чисто от мрак.

© Светла Колева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??