25 oct 2013, 21:25

Земята и хората 

  Poesía
445 0 0

Жестомимичен по своята същност.

И външно различен – но по-важно е вътрешно

човек да достигне до важните истини,

прикрити в душата... С години потискани.

 

Да мине под свода, през своите демони,

с полепнали сажди по свитите зеници.

Да види посока, в която да гледа...

Да вземе по малко от днес. И от вчера.

 

Човек е живачно-оловен, болезнен.

Овалян в любов и омраза – и в нежност.

Която пилее, заменя със злоба,

разрежда душата със капки отрова.

 

Така и стихът окупиран остава –

от шепа зрънца и купища плява.

Които в държава със град като този

ще струват усмивка… И мъничко обич.

© Константин Дренски Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??