1 feb 2011, 13:23

Зеници от светлина 

  Poesía » Otra
878 0 7

Усмихнат изгрява денят

в най-щастливите детски очи.

И събужда се целият Свят –

доверчив, пречистен и жив!

Слънчица ме обгръщат с Любов,

надничат игриво зад хълма;

всеки залез  е някак си нов

и някак по новому винаги съмва...

През мъничката длан се промушва

Светлинка от сияйни зеници,

после в скута ми кротко се сгушва –

Млечен път от любящи звездици...

Смешно гукане на странен език

обяснява ми всичко надлежно.

Сричам думички – много е шик

този превод в учебник по нежност...

А игривите детски зеници

ме заливат с поток Светлина.

Насред Млечния път

от искрящи звездици,

сгушена в скута ми,

спи Любовта...

 

Кирето,  21.09.2010,    01.07 ч.

© Кирил Ганчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??