18 dic 2019, 7:53

Зима 

  Poesía
404 0 0

Сняг, затрупал пътища, дървета,
една пътека води към безкрая,
майките отиват да прелеят,
крепят с вино пълните шишета.

 

Сняг, затрупал къщите, земята,
едно коминче сочи към небето,
къпе се в отблясъци врабчето,
дядо тръска тютюн от лулата.

 

Сняг, затрупал семена, каруци,
в кръчмата се бистри политика,
едно плашило, цялото в дрипи
показва премръзнали юмруци.

 

Сняг, затрупал минало разрошено,
усмивки с разредени зъби,
отекват стъпките по калдъръма
на времето, от сняг белосано.

© Вяра Николова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??