2 feb 2022, 20:37

Зима 

  Poesía » Para niños
352 0 4

Сечко февруари,
пак е тук, при нас
и покри земята,
с пухкав снежен прах.
Скриха се в гората,
Зайо и Вълчан,
само през комините,
тича черен дим.
Затова пък вижте,
под затрупан бор,
чакат ни шейните,
в задния ни двор.
Весела гълчава,
пак ще заехти,
бързо на пързалката,
чакат ни игри!
Сечко да не бърза,
нека сняг вали,
да пощипва бузките
и детски смях ехти.

© Илонка Денчева Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Сечко Февруари »

18 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??