2.02.2022 г., 20:37 ч.

Зима 

  Поезия » За деца
331 0 4

Сечко февруари,
пак е тук, при нас
и покри земята,
с пухкав снежен прах.
Скриха се в гората,
Зайо и Вълчан,
само през комините,
тича черен дим.
Затова пък вижте,
под затрупан бор,
чакат ни шейните,
в задния ни двор.
Весела гълчава,
пак ще заехти,
бързо на пързалката,
чакат ни игри!
Сечко да не бърза,
нека сняг вали,
да пощипва бузките
и детски смях ехти.

© Илонка Денчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Сечко Февруари »

18 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??