10 feb 2023, 20:41  

Омагьосани сънища 

  Poesía » Filosófica
286 1 2

ОМАГЬОСАНИ СЪНИЩА

 

Сиви облачни пастири юркат призрачни стада.

Бог ли слънцето натири татък ледните бърда?

Вятър в близката кория гони тръни на валма.

Иде ми да си го скрия до напролет у дома.

Три коминчета в простора вият димна пелена.

Рижо котенце на двора гони слънчеви петна.

В прежда снежна и безбрежна зъзна сам-сама в студа.

Скривам птичата надежда в празни щъркови гнезда.

Паячето се обеси зад пердето – стар тензух.

И като в прочетен вестник плъзна неприятен слух.

Пролет скоро да не чакам, идат мразовити дни.

Ако сам будуваш в мрака – тук при мен се прислони.

© Валентина Йотова Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??