11 may 2008, 21:31

"Знаеш ли колко е страшно..." 

  Poesía
1046 0 16
 

 Вдъхновено от  "Знаеш ли колко е страшно..." на sumkd

(Кадир Демир)

http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=113316

 

 ***

Капят спомени -

дълго ги пазех

и съшивах със тях суетата

на далечни бленувани мигове

и безмълвни молитви в тъмата...

                             

Капят спомени -

къщата празна е,

безутробно се стеле тъгата

и безлюдно - самотен оборът е,

стене призрачна, тиха забрава...

 

Знаеш ли колко е страшно,

когато разцъфват дърветата

и дъждът се просмуква в стените,

и догаря свещта на трапезата?

 

Колко бавно земята попива

разцъфтелите рози напъпили,

а нощта пълнолика размива

тишината по пустите покриви...

 

 

***

Капят спомени -

дълго се стичат

 

***

... и в съня ми сакрално

                           надничат!

 

  

11.05.08

Пловдив

 

  

  

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??