„Знаеш ли" - попита
Един блестящ ботуш -
„Когато куршумите не отскачат обратно
И се впиват в теб...
Знаеш ли какво става
Приятелю?"
„И го убих" -
Каза един нещастник -
"В тъмното го застрелях
Докато продаваше
Изкуството си
Заслужаваше го
Аз нищо не спечелих"
„Знаеш ли" -
Попита -
„Когато застрелят един
А умре целия свят
Знаеш ли кой поема вината"
„И ме уби някой след това" -
Си спомни страхливеца -
„И никой не можа да разбере
Мотивите ми"
19.05.2007
© Десислав Илиев Todos los derechos reservados