...и попитах накъде продължи протестът...
Ужилване от пърхащи дяволи,
които чертаят пространствени граници
в локва.
После изникват нелепи образи,
трансформиращи настоящите недъзи
в обрати.
Акостират
музикални тоналности
и избликват във видими символи
като акордеониста
на станция Стадион "Васил Левски".
Хаос. Заявявам. Оставка.
Утвърдени протоколи
и забавени доклади.
Вцепенени хора блъскат
входната врата
и блокират ентусиазма на промяната.
Да надникнем
през отключените двери и
да сезираме забравените.
15.11.2019 г.
© Мария Todos los derechos reservados
входната врата
и блокират ентусиазма на промяната.
Преживявала съм го.