3 abr 2008, 15:01

Зов 

  Poesía » De amor
729 0 5

                                   ЗОВ

Къде си, Любов?

Земята цяла преобърнах,

неизбродими друми извървях,

надзърнах

 в хралупи горски,

в пещери -

нийде, никъде

не те открих.

 

На пръсти се повдигнах,

раздиплих облаците

по небето

и ми се струваше,

че ето -

под пухеното одеяло

на мъглите

ще те зърна нейде

на кравайче свита.

 

В потайни

морски глъбини

се гмурнах,

отместих

всяко камъче и мида.

Напразно.

Пак не смогнах

да те видя.

 

Ела,

пречисти ме, Любов!

Отнеси ме

като вълна -

океанска, голяма...

Без теб животът ми

живот ли е -

помийна яма.

Не ме отминавай,

заклевам те, Любов!

Не е възможно

да те няма!

© Мария Костова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??