Една звезда изгрява на небето.
Една душа си тръгва от света.
Объркана, изгубена - повикана.
След нея - страх и самота.
Светът е спрял облян във сълзи,
безжизнено сред спомени се рей.
Не може загубата да приеме.
Не вижда смисъл да живей.
А таз душа повикана, намира
нов път и нова светлина.
Потребност друг от нея има,
от нейната прегръдка и смеха.
Единствено в съня е позволено,
завръщане на хората в света.
Като спомени при нас се връщат,
и ни прегръщат нежно във нощта.
Затуй не спирай да обичаш,
дори смъртта да легне между вас,
че любовта превръща се във място,
където да се срещнем с тях.
© Гълъбина Георгиева Todos los derechos reservados