Feb 20, 2021, 5:39 PM

Звезда 

  Poetry » Other
581 0 0

Една звезда изгрява на небето.

Една душа си тръгва от света.

Объркана, изгубена - повикана.

След нея - страх и самота.

 

Светът е спрял облян във сълзи,

безжизнено сред спомени се рей.

Не може загубата да приеме.

Не вижда смисъл да живей.

 

А таз душа повикана, намира

нов път и нова светлина.

Потребност друг от нея има,

от нейната прегръдка и смеха.

 

Единствено в съня е позволено,

завръщане на хората в света.

Като спомени при нас се връщат,

и ни прегръщат нежно във нощта.

 

Затуй не спирай да обичаш,

дори смъртта да легне между вас,

че любовта превръща се във място,

където да се срещнем с тях.

© Гълъбина Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??