Звезда горяща
със звезда угаснала
се среща уж случайно.
Кимва й за поздрав
и с докосване нежно
възпламенява я плахо.
Светлината е началото,
нови светове създало.
За танца звезден
винаги са нужни двама,
но защо ли често
пленници оставаме
в пашкула на страха си
от среща - сблъсък
с метеорит зъбест,
ломящ сърцата ни
на въглени и пясък.
И така да е.
Прахът космически
е другото начало,
стига гравитацията
да я има само.
В края на лятото
плодът натежал е.
А защо не на земята,
а на небето паднал е той,
знаят го смирените само.
Гюлсер Мазлум
22.01.2016
© Гюлсер Мазлум Todos los derechos reservados