26 may 2018, 14:35

Звезден трон 

  Poesía » Otra
1097 7 19

Аз не знам към какво се стремите.
И не знам за какво сте се борили,
но това, към което летите –
заприлича на вирусни морбили…

И не знам за какво ще платите…
Без надежда дланта е студена…
И дали ще докоснем звездите
от върха на дребнавите схеми?

И дали ще надвием страха си?
Не очаквай да стана герой…
Украси ли с доброто деня си?
Въдвори ли в душата покой?

И на злобата сложи ли края?
Заобича ли някой до плач?
Не прилича ли тихата стая,
на кора̀вата длан на палач?

Аз не знам към какво се стремите,
но завесата пада сега…
И дори да сте в трон на звездите,
ще усещате липса – сърца!

© Димитър Драганов Todos los derechos reservados

La obra participa en el concurso:

Накъде вървиш, човеко? »

3 Puesto

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??