Звяр
Стоя смълчан пред тебе
и нямам дъх,
не искам да погледна в твоите очи,
те са два черни въглена,
в тях има само лъжи и коварство.
Днес те видях и не можах да позная
онзи човек, който подкрепяше ме,
дори и да грешах.
Припев:
В звяр превърна се по своя път,
добротата чужда дума е,
във гърдите камък бие,
а кръвта ти е отрова.
Всичко срутваш ти по своя път
и убиваш чужди пориви,
някога бе мой слушател
и споделяше несгода, радостта.
Смееш се злокобно
и през смях ми съобщаваш,
"Предаден си", това ли е твоята присъда,
кой ти даде право да го правиш,
да убиваш най-добрия си приятел?
Днес те видях и не можах да позная
онзи човек, ти се разпадаш бавно,
не искам да съм публика!
Припев:
Сломен се чувствам и горя,
оставен без крила,
предаден, сам, но утрото
след теб ще разбие това.
И когато се погледнеш в огледало,
ще виждаш в него само хлад,
хванат във клетка, на чуждия разум,
ще се молиш за прошка... но не.
Посветено на: Един обикновен предател
© Иван Русланов Todos los derechos reservados