Понякога, ако ти се завие свят,
знай, от въртежа на зъбчатка е,
с клеймо белязана "Живот".
Тя е вътре в тебе, брат,
с копита в нея чаткаш
и превърташ оборот след оборот ...
Прецаква тя зеления ти ден,
обърква кръга на топлите сезони,
поднася ти озъбени години ...
чак накрая се сещаш озадачен -
докато бил си млад и много топъл,
зъбците защо и как не си изпилил ...
Ако свят сега ти се завие,
значи счупен зъб е тръгнал ...
не викай, и да викаш - в теб ще се забие!
Боже, защо съм тъй настръхнал ...?
© Валентин Василев Todos los derechos reservados
П.П. а ти пък, защо си забранил петте звезди?!