28 feb. 2018 14:58

Двуличница 

  Prosa » Relatos
1107 7 15
21 мин за четене

© Галя Борисова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
 • Благодаря ви, Иван и Роси за вниманието към разказа!
 • Сега прочетох този разтърсващ разказ. Споделям мнението на Силвия.
  Галя, поздравявам те за умението ти да изграждаш образи и да замисляш читателя по изключително важни теми.
 • Много хубав разказ! Майсторски обрисувани образи на бащата и на момичето Соня! Съдбата ми отреди да гледам двете момичета на сина ми - едното на три, а другото на седем, в продължение на 5 години, докато той и снахата изкарваха прехраната им в чужбина. Децата бяха неконтролируеми в лудориите. Родителите ги бяха изпуснали. Много трудно е да се грижиш за такива невъзпитани деца. Нямаха страх от нищо. Видях се в чудо, как да ги укротя без да прилагаш методите на бащата от разказа. Добре че след като по малкото завърши първи клас си ги взеха. Насилието не е хубаво! Бог е дал свободната воля на човека, но.... Въпросът е: "Как да се постъпва с деца лишени от родителско възпитание! Или такива, които не подлежат на такова". В такива случаи добротата на този, който се е заел да ги гледа, няма да му помогне. За съжаление, държавата днес не търси решение в тази насока. Ето една идея за разказ, но по действителен случай, взет от живота! Поздравления за разказа!
 • Хммм... ясно
 • Благодаря, Антоан, за задълбочените размисли по повод разказа! Поздрави!
 • Страхотен разказ! Написала си го по много въдействащ начин, Галя!
  Детството... За мен това е най-съдбоносния период от живота на човека. Детските спомени се запечатват завинаги в паметта ни. И всичко е едновременно и приказно и грубо-реалистично.
  Добре е, че разказа има оптимистичен финал. Но като цяло - чувството за тъга остава. Живота е тъжен. Но за сметка на това - щастливите моменти ни дават крила.
  Не мога да повярвам, че има такива бащи - но всъщност зная - че ги има.
  Ако да кажем - бащата е втори - това все-пак обяснява проблема. Но ако не е - просто е сериозен проблем.
  Изкушавам се да попитам :
  _- Ти ли си Соня?
  Може и да не ми отговаряш, разбира се.
  Но разказа ти определено ме развълнува.
  Поздрави!
 • Благодаря, Светулка, не бях мислила за заглавието, защото то се появи с разказа, но очевидно отразява точно това, което ти си посочила в коментара си.
 • Актуална тема- домашното насилие. Понякога е само вербално, но не е по-малко унищожително. Замисли ни.Много точно заглавие, привлича веднага вниманието, а двуличникът се оказва друг.Благодаря,че разказа!
 • Радвам се, че прочетох този разказ.
 • Аз мисля, че разказа ти ще послужи за пример, какви не трябва да бъдат родителите. Съчувствам на детето и вярвам, че няма такова нещо като инат при хората. Има свободна воля, позиция и лично желание. За инат може да се говори при едни други видове, но няма да се впускам в детайли. Дори едно съвсем малко дете има вътрешен инстинкт и усет за това каква храна е полезна за неговият организъм. В много от случаите децата усещат кое е по-добро за тях и няма нужда да им се налагат определени вкусове, нито да се настоява да ядат определени количества. За съжаление много от днешното възпитание не е претърпяло особено изменения и все по-често си мисля, че докато не се промени това в семейството следователно и в детските градини, обществото ни никога няма да бъде със свободно мислене и воля! Справедливостта трябва да се търси неуморно и да не живеем с мисълта, че който си е родил дете- негово си е. Никой няма право да издевателства над децата, а пасивната страна е опасна. Поздравления и успех!
 • Помня,по нашето детство имаше такива злобни и ограничени хора... Не че сега липсват.
  Поучително четиво!
 • Не, Лесли, не беше създадена порената жена-изтривалка.Момичето от разказа е със силен характер и е индивид. След идиотските неща, които му се случват, то приема поведение на привидно смирение, на мимикрия със заобикалящата го действителност, за да оцелее в семейството на психопати до момента на пълнолетието си.
 • Този разказ може да се разглежда от различни страни.На мен лично ми хареса това, че те кара да се замислиш,като родител, един вид да обърнеш гледната точка и да се погледнеш с две различни лица.
 • Покъртително...
  Действието се развива назад във времето, но за съжаление всичко е толкова актуално и до днес...
 • И така бе създадена поредната жена-изтривалка :/ Ще ми се някаква справедливост да има за такива хора.
Propuestas
: ??:??