Конкурс:

Ехеее-е-е-е, и замириса на море

Това е темата за месец август 2018-а.

Както е видно от заглавието, предизвикателството е за разказ на лятна морска тематика. Дали действието ще се развива на брега на морето, на яхта в него, или във влак на път за морето, избирате вие. Важното е морето и лятото да присъстват осезаемо в предложените произведения!

 

Успех на всички! Весело и слънчево лято!

Общи условия за Предизвикателствата:
 1. Произведенията не трябва да са публикувани досега в сайта.
 2. Произведенията трябва да отговарят на общите изисквания в правилника на сайта, като първо се одобряват от редактор, който ги публикува, както всяка стандартна творба.
 3. Предизвикателството се създава от модератор, който отговаря за популяризиранто му и спазване на реда. Модераторът има право да декласира произведение, ако то не отговаря на изискванията на предизвикателството. Декласираното произведение остава публикувано в съответната категория в сайта, но извън конкурса.
 4. След крайното класиране, победителят се награждава с почетна грамота. Победител се излъчва при минимум пет участника в предизвикателството. Основният критерий е класирането, но екипът ни си запазва правото за определяне на победител, както и за неиздаване на грамота при ниско качество на произведенията.
 5. Задаващият темата няма право да участва.
Проза
29 июня 2018 г., 14:00
20 августа 2018 г., 23:59
25 августа 2018 г., 23:59
Сразу после утверждения
1
Все зарегистрированные
2
Процент проголосовали
Закончил

Ещё конкурсы »Класация

6 результатов
 • 1 место (14  40.0%) Морето, първите целувки и спортните емоции.

  LiaNik (И.К.) LiaNik
  Проза » Рассказы
  - Моретооо-о-о! – извиках окрилена от гледката на дългата пясъчна ивица, а зад нея – синева, миеща брега и носеща ароматен солен въздух. Ех, това море – каква емоция беше тогава за мен – като сбъднала се мечта…
  Няма да забравя това лято. Беше 1994. Навсякъде звучаха песни като „All That She Wants“ н ...
    705  28 
 • 2 место (13  36.2%) Морско момиче

  brinne (Мариана Бусарова) brinne
  Проза » Рассказы
  Морско момиче
  - Знаеш, че не принадлежа на твоя свят! – Риел се завъртя леко и се отпусна в хладната вода. – Нито на твоя, нито на човешкия!
  - Не говори така, дъще, винаги си добре дошла тук … - Сторм се гмурна в морските дълбини, очаквайки Риел да го последва.
  Тя обаче остана на плиткото, с чувство ...
    403  19 
 • 3 место (7  20.6%) Къде е началото на кръга?

  robertratman (R) robertratman
  Проза » Рассказы
  - Хайде бе, тати, нека да влезем в морето. Още само един път – увещаваше Миро.
  - Стига, тати, като си почина малко и пак ще влезем – каза баща му. Беше легнал по гръб и големия му корем си личеше. Даже беше малко смешно. Млад човек, пък с такъв изпъкнал корем. Добре,че плажът бе пуст и нямаше никой ...
    592  11 
 • 4 место (2  15.4%) Пътепис с дъх на море

  slaveja123 (Слава Костадинова) slaveja123
  Проза » Другие
  Краят на пътуването настъпи. Водачът спря първото магаре на което се бях възцарила. :) След него спряха и другите две "таксита". Мъжът отиде да разтовари багажа и остави наша милост на произвола на съдбата. Посрещачката беше местна и имаше опит както с качването така и със слизането. Плъзна се по ко ...   347 
 • 5 место (3  12.0%) Радослав

  Rois (Събина Брайчева) Rois
  Проза » Рассказы
  – Не можеш да си тръгнеш! – Радослав държеше на своето.
  – Мога и ще си тръгна. – Симеон говореше с тих, но непоколебим глас. Радослав не знаеше какво да направи, не искаше да си представя света около него без Симеон, усещаше, че го губи, и това, че не може да го спре, го побъркваше.
  – Мони, моля те… ...
    352 
 • 6 место (1  4.4%) Ще го видя ли някога

  Ambrouse (Стефан) Ambrouse
  Проза » Рассказы
  Детството му бе скучно и еднообразно, почти лишено от забавления. Всъщност имаше едно нещо, което му доставяше огромно удоволствие – четенето, като то се бе превърнало в страст, граничеща с вманиачаване. Книгите му даваха възможност да излезе от рамките на сивото си ежедневие и да „види” широкия свя ...   322 

© 2003-2019, Георги Колев. Все права защищены. Произведения являются собственностью их авторов.