Desafio (Concurso):

Ехеее-е-е-е, и замириса на море

Това е темата за месец август 2018-а.

Както е видно от заглавието, предизвикателството е за разказ на лятна морска тематика. Дали действието ще се развива на брега на морето, на яхта в него, или във влак на път за морето, избирате вие. Важното е морето и лятото да присъстват осезаемо в предложените произведения!

 

Успех на всички! Весело и слънчево лято!

Общи условия за Предизвикателствата:
  1. Произведенията не трябва да са публикувани досега в сайта.
  2. Произведенията трябва да отговарят на общите изисквания в правилника на сайта, като първо се одобряват от редактор, който ги публикува, както всяка стандартна творба.
  3. Предизвикателството се създава от модератор, който отговаря за популяризиранто му и спазване на реда. Модераторът има право да декласира произведение, ако то не отговаря на изискванията на предизвикателството. Декласираното произведение остава публикувано в съответната категория в сайта, но извън конкурса.
  4. След крайното класиране, победителят се награждава с почетна грамота. Победител се излъчва при минимум пет участника в предизвикателството. Основният критерий е класирането, но екипът ни си запазва правото за определяне на победител, както и за неиздаване на грамота при ниско качество на произведенията.
  5. Задаващият темата няма право да участва.
Prosa
29 de junio de 2018, 14:00
20 de agosto de 2018, 23:59
25 de agosto de 2018, 23:59
Después de la aprobación
1
Todos los registrados
2
Porcentaje de votos
Terminado

Más desafios »Clasificación
6 el resultado
- Моретооо-о-о! – извиках окрилена от гледката на дългата пясъчна ивица, а зад нея – синева, миеща брега и носеща ароматен солен въздух. Ех, това море – каква емоция беше тогава за мен – като сбъднала се мечта…
Няма да забравя това лято. Беше 1994. Навсякъде звучаха песни като „All That She Wants“ н ...
  846  28 
2 Puesto (13  36.2%) Морско момиче
Морско момиче
- Знаеш, че не принадлежа на твоя свят! – Риел се завъртя леко и се отпусна в хладната вода. – Нито на твоя, нито на човешкия!
- Не говори така, дъще, винаги си добре дошла тук … - Сторм се гмурна в морските дълбини, очаквайки Риел да го последва.
Тя обаче остана на плиткото, с чувство ...
  486  19 
- Хайде бе, тати, нека да влезем в морето. Още само един път – увещаваше Миро.
- Стига, тати, като си почина малко и пак ще влезем – каза баща му. Беше легнал по гръб и големия му корем си личеше. Даже беше малко смешно. Млад човек, пък с такъв изпъкнал корем. Добре,че плажът бе пуст и нямаше никой ...
  736  13 
Краят на пътуването настъпи. Водачът спря първото магаре на което се бях възцарила. :) След него спряха и другите две "таксита". Мъжът отиде да разтовари багажа и остави наша милост на произвола на съдбата. Посрещачката беше местна и имаше опит както с качването така и със слизането. Плъзна се по ко ...
  414 
5 Puesto (3  12.0%) Радослав
– Не можеш да си тръгнеш! – Радослав държеше на своето.
– Мога и ще си тръгна. – Симеон говореше с тих, но непоколебим глас. Радослав не знаеше какво да направи, не искаше да си представя света около него без Симеон, усещаше, че го губи, и това, че не може да го спре, го побъркваше.
– Мони, моля те… ...
  417 
Детството му бе скучно и еднообразно, почти лишено от забавления. Всъщност имаше едно нещо, което му доставяше огромно удоволствие – четенето, като то се бе превърнало в страст, граничеща с вманиачаване. Книгите му даваха възможност да излезе от рамките на сивото си ежедневие и да „види” широкия свя ...
  402 
Propuestas
: ??:??