28 дек. 2018 г., 22:21

Ако те обича... 

  Эссе » Любовные, Личные
687 2 6
1 мин за четене

© З. Райкова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
 • За Добър ден беше
  Блягодаря, подобно!
 • Аз умишлено избягвам и се абстрахирам от това да се поставям на мястото на героинята или да навлизам в личностния аспект на есето ти, ако го направя, ще се наложи да обърна внимание на всяко изречение и в последствие ще разгърна нов есеистичен коментар, защото имам лошото качество да разглеждам житейските ситуации и въпросите произлизащи от тях от два, дори три ъгъла. Тоест ще направя един " вид" дисекция на произведението ти, а аз не искам това, защото автора си ти и ти така създаваш, а това как аз възприемам и защо и как мисля е проявление на написаното и на моя живот. А иначе, аз избягвам да се вглеждам и издирвам кусури, тоест да критикувам за правилността и неправилността . Моята работа като читател е да изразя най- хубавото, което съм открила в редовете на автора. Благодаря и на теб весело посрещане! И хубав ден! Не знам за добро утро ли е или лека нощ, но важното е да е приятно.
 • Не съм искала да прозвуча ... остро, и съжалявам, че така е усетено. Може би... сурово откровено и предвид ситуацията ми.... болезнено и силно раздвоено... Под такова влияние, всички неща излизат различни.
  И пак да кажа - благодаря за мнението и отделеното време! Това е от огромно значение за мен!
  Весело посрещане на Новата
 • zuzara,аз нямах предвид, че въпросите са с "рицарско звание" , а си представих героите към които изпращаме или за които питаме такива неща. Точно към тях една жена гледа романтично и оттам дойде и рицарското. Възклицанието означаваше, че ми е харесало,а и не цялото ти произведение е във въпроси, има и загатване на разсъждения. В една нормална връзка наистина има моменти, в които всеки един, а дори и двамата участници си задават въпроси. Но пък ако всеки път, когато човек коментира нещо твое си реагирвала така остро... Опитах се да изразя мнението на читател - това е.
  Моите уважения и хубаво изкарване на празниците и не се отказвай да пишеш!
 • Ок, за миг да забравим, че написаното е в графа "есе" и да помислим, че е толкова въпросително. Това може да са ежедневни въпроси минаващи в нечии мисли... Може и да са събирани във някакво време... Без значение. Но никий от тях и дори взети заедно, не носи рицарски доспехи. Това са съвсем нормални терзания, в една нормална връзка, при която в даден момент, се е появило нещо, което ги е отключило.
  И да, почти във всеки ред, изниква отговорът "Не"... но щом е възникнал някакъв въпрос в мислите, то... със сигурност е следствие на нещо.... За съжаление...
  Подкрепа и уверености има, в количество.... но явно нещо не достига, все пак...
 • Есе ,почти изцяло изградено на въпроси!
  Все пак на мен като читател ми звучат риторично, защото отговора им е почти винаги "Не!". И все пак, мъжете или по точно възлюбените ни, колкото и ние да ги въздигаме до рицарско звание, те не винаги, да не казвам почти никога не са готови за такава отговорност. А и понякога имат нужда от подтик и подкрепа. Поздрави!
Предложения
: ??:??