7 сент. 2007 г., 15:16

Да си поет 

  Эссе
3515 0 11
1 мин за четене

                                      Да си поет

 

... И ми остана навик непривичен,
невроза ли е, друго ли - не знам.
Но с много хора често съм самичък,
а в самотата много рядко сам.

 

Дамян Дамянов

 

 

Понякога ми се случва да съм толкова щастлива, че ми иде да прегърна всички, чувствам всеки човек толкова близък. И ми иде да плача, да плача... от щастие. Толкова е красиво. Магическо. Да си поет. Божичко, не знам как живеят другите хора. Това тяхното не е живот. Да бъдеш поет, да събереш в себе си всичко - и болка, и радост, сълзи и смях... целият свят да се блъска в теб. Да ти се възхищават, ала всъщност да не те разбират. И цял живот, всеки ден, всяка минута, в сърцето ти да трепти оная сладостно горчива струна, позната само на поетите. Ти си част от света. Ти сам си един прекрасен свят. В който не живее никой. Просто никой не го разбира. А хората се заблуждават, че сами са част от твоя свят, от теб самият. Блъскат преградите около теб и не осъзнават, че не това е начина да влязат при теб. Че всъщност няма такъв начин. Не съществува. Те са просто странични наблюдатели.
И така цял живот. Цял живот си неразбран. Колко жалко...
Колко жалко, че другите нямат възможността да изпитат онова невероятно, познато само на поетите, чувство. Единствено по рода си.
Ала така е най-добре.
Да бъдеш горд, че носиш името ПОЕТ.

 

05. Септ. 07 г.

22:45

© Люляк Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • Евала!
  • За малко да изпусна това прекрасно есе!!! Много добре си го написала, Лорелай! Едно голямо БРАВО от мен!
  • Така е,но често поетите и другите хора възприемат поезията по различни начини...
    Благодаря на всички
  • Много е хубаво и вярно, но според мен всеки поет може да някара другите да го раберат.
  • Страхотно е!!!Поздравления!6- ца и от мен!!!
  • Браво, Лорелай! Стана ми радостно и някак си топло в дъждовната нощ. Благодаря ти , Миличка. С обич.
  • Страхотно.... 6
  • Браво малка поетесо!!!
    Бъди горда, че носиш името ,,Поет''.
    Не спирай да развиваш таланта си и стани велика!
    Прегръщам те, мъниче!
  • ЕСЕТО Е ЧУДЕСНО , ПОЗДРАВИ! ЕДНА ШЕСТИЧКА,ОТ ПОЕТИЧНА ДУШИЧКА !
  • Мерси,Ния...въпреки,че някои не мислят като теб :р
  • разтреперващо. прекрасно. първата шестица е от мен, Данче. поздрав за БЛЕСТЯЩОТО есе.
Предложения
: ??:??