9 авг. 2006 г., 14:04

*** 

  Поэзия
649 0 6

 

 

***

               

Не ме събуждай, закъсняло утро,

разстлало се по сънените покриви,

потропващо по спящите прозорци,

преливащо от уличните локви.

 

Сънят ми още не е досънуван,

свещта ми не е догоряла,

косите ми са още нецелунати,

нощта ми не е побеляла.

 

Недей да гониш мрака от прозореца,

почакай – не е време още!

Недей да будиш птиците и хората,

недей да разпиляваш мойта нощ.

 

Смили се – остави ме да дочакам

свещта във свещника да изгори,

да дойде Той в съня ми незавършен

и да целуне жадните коси.

        

                            21.07.2004

 

                           

© Василена Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??