19 сент. 2006 г., 13:26

  Поэзия
667 0 3
Защо се раждаме, живеем?
Не може ли да се родим,
а после просто да умрем?
Защо измъчват ни годините?
Защо са,
ако пак накрая ще умрем?
Защо живеят птиците,
щом в полет падат и умират те?
Защо изобщо съществуваме,
щом всеки ще умре?
Не може ли да си живеем вечно?
Грешки да поправяме,
а после, тъй отново да грешим?
И от любовта как да избягаме,
щом, ако съберем се, трябва да се разделим?
Защо изобщо да живеем,
щом всички тази участ ще ни сполети?
Защо изобщо да се влюбваме,
щом всички ни смъртта ще раздели?
  

© Росица Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??