30 нояб. 2006 г., 10:46

* * * 

  Поэзия
549 0 4

Да беше извор,
щях да те преплувам.
Сняг да беше,
щях да устоя.
Дори в пустиня да беше се превърнал,
сега щях да крача из нея,
тръгнала сама.
Дърво да беше,
щях да те отрежа.
Да беше се превърнал в трева,
за да мога да те изкореня.
А ти превърна се в това,
единственото нещо,
на което не мога да устоя...
Превърна се в човек,
а знаеш ли...
за това в сърцето няма лек!

© Росица Иванова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??