Стар гълъб
Аз съм стар човек, а гълъбите са стари гълъби.
Не пускам бели гълъби, защото наоколо няма такива.
Обаче в кенефа ми на месец се заклещват два-три.
Не зная защо се заклещват, но ми говорят нещо като „не съм добре, братле!”.
Отварям едно одрано гълабово прозорче, хващам един борещ се син.
След това го пускам и той лети.
Летя.
© Ясен Крумов- Хенри Все права защищены
но свободата някак нарисува
по памет. Цветовете са ненужни
на гълъба с пречупени крила...