В свойта слабост сила аз намирам,
в свойта сила - само самота...
и от хилядите слабости събирам
силата на мойта свобода.
Силна ли съм - значи съм успяла
да надвия в себе си това,
дето ме притиска, угнетява
и руши в сърцето радостта.
Силна ли съм - значи мога смело
да дочакам всеки удар нов,
да се боря мога, да успея -
без сълзи, без хленч в деня суров.
© Екатерина Спасова Все права защищены