Бях и презиран, бях и руган,
със стиснати зъби горко търпях.
От обществото свирепо аз, прикован,
в душата си клета болка таях.
В унижение жалко живота свой изживях,
но не свикнах с времето аз да търпя и
в моментите тежки гордоста си зовях,
а тя изпълзяваше, без венци и в сълзи.
Но времето спря! Денят на дните дойде,
в сърцето ми нишката тънка се скъса на две.
Не можех да сдържам чувствата веч
и настана ужас, и пламък и сеч!
Луд ли аз бях? Или луди косях?
Никой герой пред мен не застана
и бях от злото по-зъл, но не спрях.
Светът предишен в кървава тиня потъна.
Горя и изгарям, но невинни тук няма!
Жертвена клада сенките гони в ефира!
Удоволствие няма, нито радост голяма,
но не мога престана - аз съм вече пастира,
а време за жътвата смъртна настана!
Човек ли съм още или вече не,
човешкото вече друг облик прие.
Всички са плячка в тези бордеи,
а аз съм ловецът и искам трофеи!
© Вектор Все права защищены