13 июл. 2010 г., 16:35

* * * 

  Поэзия » Любовная
545 0 0

Ти тъй далечна си като Луната,

студена си като самотната звезда,

но грееш, окъпана в светлината

на благост кротка и всевишна красота.

 

В душата ти прокрадват се зарите

на любовта ти пречудна

и всяка вечер непробудна

прозореца отварям към звездите

 

и диря те – далечната Луна,

блещукаш ти – самотната звезда

и в молитва страстна на колене,

ти предавам всичко, що е в мене.

© Георги Гърдев Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??