11 июл. 2021 г., 14:15

10 000 километра над земята 

  Поэзия
308 1 0

Безкрайна свобода!

Доколкото свободни могат да са пеперудите,

неосъзнали, че светът

да свършат свойте полети ще ги принуди.

 

Безкрайна самота!

Като небе, подало се изпод озоновите дупки,

което някой със кълба

вулкански прах, и вятър, и мъгла се мъчи да прокуди.

 

Безкрайна красота!

Студено, безначално, безпосочно истинска.

В краката ти пълзи

като завързана за връв душа, която влачиш

                    върху сенките на облаци провиснала.  

© Павлина Гатева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??