7 июн. 2011 г., 19:24

11 минути 

  Поэзия » Любовная
806 0 1

11 минути

 

Единадесет минути са само статистика -

хиляди опити под горчива луна.

Алхимик режисьор е на тази мистика,

убеден самият, че вярва в любовта.

 

В лабораторията на живота

изследва своята мечта,

анализира я прецизно денем,

а вечер се отдава на страстта.

 

В сюжетната линия на този филм епичен

се вмъкнал случайно един кадър романтичен.

Навял свежестта на морска вълна

и предизвикал мисъл за разпусната коса.

 

Творецът не искал обрат драматичен -

изрязал кадър, сглобил си финал прозаичен.

И като в приказка на Андерсен

тук няма хепи енд, с любов украсен.

 

Алхимикът потънал отново сред многото формули,

извличал ги от прости числа и руси корени.

Трескаво търсел логика и подреденост,

на чаша ром обяснявал установена по барове закономерност.

 

Сред темпото на еднократни опити по единадесет минути

след време в съня си той прозрял,

че е изгубил своите минути щастие -

събудил се  и се почувствал остарял.

 

ХІІ.2005г.

© Лизистрата Афлекова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
  • В точно тези 11 минути
    в лабораторията на живота,
    сме може би истински живи...
    Велик е този Алхимик!
    Дано опитите никога не спират!
Предложения
: ??:??