Бяха заедно през януари.
И той топлеше с дъха си
измръзналите ѝ ръце.
През февруари –
подари на любимото момиче
плюшено мече.
Март, април и май –
кръвта по-силно пулсираше
в младите им вени.
И нищо не ги спираше да се целуват.
Целуваха се в парка,
на улицата,
в метрото.
Юни, юли и август – танцуваха.
Танцуваха в стаята,
върху горещия пясък,
под дъжда.
Танцуваха само едно лято.
През септември,
душите им полетяха
към отвореното небе,
сред облаци от дим и огън.
В ръцете си държаха
ехографска снимка
на своето неродено дете.
© Вяра Николова Все права защищены