16.09.2017 г., 8:38 ч.  

11 септември 

  Поезия
526 0 4

Бяха заедно през януари.

И той топлеше с дъха си

измръзналите ѝ ръце.

През февруари –

подари на любимото момиче

плюшено мече.

Март, април и май –

кръвта по-силно пулсираше

в младите им вени.

И нищо не ги спираше да се целуват.

Целуваха се в парка,

на улицата,

в метрото.

Юни, юли и август – танцуваха.

Танцуваха в стаята,

върху горещия пясък,

под дъжда.

Танцуваха само едно лято.

През септември,

душите им полетяха

към отвореното небе,

сред облаци от дим и огън.

В ръцете си  държаха

ехографска снимка

на своето неродено дете.

 

 

 

 

© Вяра Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??